Od 10 do 30 listopada zapraszamy na wyjątkowe menu sezonowe.
Serwujemy najlepszą gęsinę!

Pieczenie gęsi na św. Marcina bardzo dawnych czasów zasięga; stąd to zapewne pochodzi, że włościanie zwykle natenczas znosili daniny, między którymi były także gęsi. Pobierający, mając ich dostatek, spraszał gości na ucztę z pieczonej gęsi. Zazwyczaj gęś pieczona bywa wówczas z kwaśnymi jabłkami (w nadzieniu). Bicie i pieczenie gęsi na św. Marcina może więcej stąd pochodzi, że są wtenczas najtłustsze i najsmaczniejsze.
Oskar Kolberg (etnograf)

Przystawka
Podwędzany tatar z gęsi
52 zł

Zupa
Zupa z brukwi z szarpaną gęsiną
45 zł

Danie główne
Wolno gotowana pierś z gęsi z dyniowymi gnocchi
85 zł

Konfitowana noga z gęsi z tymiankowym sosem demi-glace
89 zł

Deser
Ciastko biszkoptowe z białym makiem, orzechami i czekoladą
34 zł

oferta ważna w dniach 10 – 30.11.2023

Zarezerwuj!