~ Przystawka ~
Carpaccio z flamandzkiej wołowiny – 126 zł
Wołowina Belgian Blue, szparagi, truskawki, parmezan, oliwa
~ Zupa ~
Krem ze szparagów z jajkiem poche – 29 zł
Świeże szparagi, jajko, śmietana
~ Danie główne ~
Stek z polędwicy wołowej „Belgian Blue” ze szparagami – 240 zł
Wołowina „Belgian Blue”, szparagi, żółtko, estragon
~ Deser ~
Truskawki z musem szparagowym – 32 zł
Truskawki swieże, szparagi, mascarpone, bazylia
Wołowinę rasy Belgian Blue charakteryzuje mocny i intensywny smak, z bogatymi, wytrawnymi nutami mięsnymi i średnio długim posmakiem. Delikatna i krucha struktura potrafi zaskoczyć soczystością, mimo że mięso jest chude. Naturalne bogactwo smaku flamandzkiej wołowiny sprawia, że do jej przyrządzenia wystarczą podstawowe przyprawy – sól, pieprz i czosnek
Swieże szparagi dostarcza lokalne Gospodarstwo rolne Bogusława Rossa.
Goście restauracji Renaissance mogą skorzystać z parkingu hotelowego GRATIS!
❈