~ Przystawka ~

Carpaccio z flamandzkiej wołowiny – 126 zł
Wołowina Belgian Blue, szparagi, truskawki, parmezan, oliwa

~ Zupa ~

Krem ze szparagów z jajkiem poche –  29 zł
Świeże szparagi, jajko, śmietana

~ Danie główne ~

Stek z polędwicy wołowej „Belgian Blue” ze szparagami – 240 zł
Wołowina „Belgian Blue”, szparagi, żółtko, estragon

~ Deser ~

Truskawki z musem szparagowym – 32 zł
Truskawki swieże, szparagi, mascarpone, bazylia

Wołowinę rasy Belgian Blue charakteryzuje mocny i intensywny smak, z bogatymi, wytrawnymi nutami mięsnymi i średnio długim posmakiem. Delikatna i krucha struktura potrafi zaskoczyć soczystością, mimo że mięso jest chude. Naturalne bogactwo smaku flamandzkiej wołowiny sprawia, że do jej przyrządzenia wystarczą podstawowe przyprawy – sól, pieprz i czosnek

Swieże szparagi dostarcza lokalne Gospodarstwo rolne Bogusława Rossa.

Goście restauracji Renaissance mogą skorzystać z parkingu hotelowego GRATIS!