Prezentujemy Państwu wspaniałe sery wytwarzane ręcznie, tradycyjnymi metodami z mleka naturalnego, od krów wypasanych na soczystych nadnoteckich łąkach bogatych w zioła. Te małe dzieła sztuki powstały w lokalnej serowarni „Mera Vallis” zrodzone z pasji Gospodarzy do gotowania i naturalnego jedzenia. Smak serów zmienia się wraz z porami roku, co czyni je dodatkowo wyjątkowymi. Polecamy w duecie z ulubionym winem.

Polecamy deska serów dla:
1 – 2 os. – 79 zł
3 – 4 os. – 129 zł

do każdej deski serów dodajemy pieczywo, oliwki, oliwy tłoczone na zimno

Sery

Kominiarz (naturalny, z kozieradką, z pieprzem) – ser o wyraźnym smaku, dojrzewający, kruchy
jednocześnie twardy, w smaku orzechowy. Dodatki kozieradki czy pieprzu nadają mu nowego
wymiaru smakowego.

Złota krówka – ser charakteryzujący się wytrawnym smakiem i kremowo – maślaną konsystencją.
Z natury twarde i pikantne, czym starsze tym wyrazistsze.

Nadnotecki – autorski ser gospodarzy, z porostem białej pleśni, w przekroju kremowy gładki
do płynącego w zależności od stopnia dojrzałości.

Ordoblue – ser z pleśnią w typie Rokpola, delikatnej kruchej konsystencji w smaku pikantny,
ostry, grzybowy, lekko gorzki, bogaty w witaminy.

Raclette – ser półtwardy długo dojrzewający, w smaku mleczy o orzechowej nucie.

Smaczek – ser świeży, podpuszczkowy z dodatkiem przypraw, aromatyczny.

Goście restauracji Renaissance mogą skorzystać z parkingu hotelowego GRATIS!

Zarezerwuj!