Zapraszamy na wyjątkowe menu, w którym główną rolę odgrywa gęsina!
Zarezerwuj stolik od 11 do 15 listopada!

„Pieczenie gęsi na św. Marcina bardzo dawnych czasów zasięga; stąd to zapewne pochodzi, że włościanie zwykle natenczas znosili daniny, między którymi były także gęsi. Pobierający, mając ich dostatek, spraszał gości na ucztę z pieczonej gęsi. Zazwyczaj gęś pieczona bywa wówczas z kwaśnymi jabłkami (w nadzieniu). Bicie i pieczenie gęsi na św. Marcina może więcej stąd pochodzi, że są wtenczas najtłustsze i najsmaczniejsze”.

Oskar Kolberg (etnograf)

Przystawka

Wędzona pierś z gęsi na sałacie z marynowanym burakiem i dzikim brokułem

52 zł

Pâté z gęsiej wątróbki z musem z rokitnika i wytwornym armaniakiem

49 zł

Zupa

Staropolski żur z gęsimi żołądkami i purée chrzanowym

55 zł

Danie główne

Konfitowana noga z gęsi w żurawinowym sosie z nutą jałowca, z szarymi kluskami i glazurowaną gruszką

120 zł

Deser

Mus czekoladowy z cynamonem i żurawiną na kruchym ciastku, z gruszką marynowaną w czerwonym winie

36 zł

oferta ważna od 11 do 15 listopada 2025

Zarezerwuj!