Zapraszamy na wyjątkowe menu, w którym główną rolę odgrywa gęsina!
Zarezerwuj stolik od 11 do 15 listopada!
„Pieczenie gęsi na św. Marcina bardzo dawnych czasów zasięga; stąd to zapewne pochodzi, że włościanie zwykle natenczas znosili daniny, między którymi były także gęsi. Pobierający, mając ich dostatek, spraszał gości na ucztę z pieczonej gęsi. Zazwyczaj gęś pieczona bywa wówczas z kwaśnymi jabłkami (w nadzieniu). Bicie i pieczenie gęsi na św. Marcina może więcej stąd pochodzi, że są wtenczas najtłustsze i najsmaczniejsze”.
Oskar Kolberg (etnograf)
Przystawka
Wędzona pierś z gęsi na sałacie z marynowanym burakiem i dzikim brokułem
52 zł
Pâté z gęsiej wątróbki z musem z rokitnika i wytwornym armaniakiem
49 zł
Zupa
Staropolski żur z gęsimi żołądkami i purée chrzanowym
55 zł
Danie główne
Konfitowana noga z gęsi w żurawinowym sosie z nutą jałowca, z szarymi kluskami i glazurowaną gruszką
120 zł
Deser
Mus czekoladowy z cynamonem i żurawiną na kruchym ciastku, z gruszką marynowaną w czerwonym winie
36 zł
oferta ważna od 11 do 15 listopada 2025
Zarezerwuj!