Od 9 listopada zapraszamy na wyjątkowe menu, w którym główną rolę odgrywa gęsina!

„Pieczenie gęsi na św. Marcina bardzo dawnych czasów zasięga; stąd to zapewne pochodzi, że włościanie zwykle natenczas znosili daniny, między którymi były także gęsi. Pobierający, mając ich dostatek, spraszał gości na ucztę z pieczonej gęsi. Zazwyczaj gęś pieczona bywa wówczas z kwaśnymi jabłkami (w nadzieniu). Bicie i pieczenie gęsi na św. Marcina może więcej stąd pochodzi, że są wtenczas najtłustsze i najsmaczniejsze”.

Oskar Kolberg ( etnograf)

Przystawka

Delikatne pâté z gęsiej wątróbki z tymiankiem i żurawiną

39 zł

Ravioli z gęsiną w truflowej piance z leśnymi grzybami i cydrem

45 zł

Danie główne

Duet rillettes z gęsiego udka i pieczona pierś, gratin z ziemniaka i selera, kiszoną dynią oraz glazurowanymi marchewkami

79 zł

Deser

Mus z białego maku z niespodzianką, w chrupiącej pistacjowej czekoladzie, na delikatnym biszkopcie z owocami lasu

39 zł

Uwaga:

w niedzielę i poniedziałek (10-11 listopada)
– restauracja będzie czynna w godzinach 12:00 – 20:00

oferta ważna od 9 do 30.11.2024

Zarezerwuj!