Od 9 listopada zapraszamy na wyjątkowe menu, w którym główną rolę odgrywa gęsina!
„Pieczenie gęsi na św. Marcina bardzo dawnych czasów zasięga; stąd to zapewne pochodzi, że włościanie zwykle natenczas znosili daniny, między którymi były także gęsi. Pobierający, mając ich dostatek, spraszał gości na ucztę z pieczonej gęsi. Zazwyczaj gęś pieczona bywa wówczas z kwaśnymi jabłkami (w nadzieniu). Bicie i pieczenie gęsi na św. Marcina może więcej stąd pochodzi, że są wtenczas najtłustsze i najsmaczniejsze”.
Oskar Kolberg ( etnograf)
Przystawka
Delikatne pâté z gęsiej wątróbki z tymiankiem i żurawiną
39 zł
Ravioli z gęsiną w truflowej piance z leśnymi grzybami i cydrem
45 zł
Danie główne
Duet rillettes z gęsiego udka i pieczona pierś, gratin z ziemniaka i selera, kiszoną dynią oraz glazurowanymi marchewkami
79 zł
Deser
Mus z białego maku z niespodzianką, w chrupiącej pistacjowej czekoladzie, na delikatnym biszkopcie z owocami lasu
39 zł
Uwaga:
w niedzielę i poniedziałek (10-11 listopada)
– restauracja będzie czynna w godzinach 12:00 – 20:00
oferta ważna od 9 do 30.11.2024
Zarezerwuj!